FK 1864 Spor Kulubu

‘Sen Bize 1864’le Geldin Çok mu Kolay Geldin?’

Kuzey Kafkasya kültürü, nezaketi ve hoşgörüsünü sahalarına yansıtan FK 1864 Spor Kulübü’nün yeni sezon açılışı, Bakırköy Belediyesi’nin tesis desteği ile Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

FK 1864 Spor Kulübü’nün 11. sezon açılışı, kulübün Bakırköy Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’ndeki yeni tesislerinde gerçekleşti. Festival havasındaki açılışa Panorama Gazetesi olarak biz de katılım sağladık. Yoğun katılımın gerçekleştiği açılışta sanatçılar standlarıyla yer alırken, Kafkas dans gösterileri bu önemli organizasyona damga vurdu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başlayan bu güzel organizasyonda biz de Panorama Gazetesi ekibi olarak yazarlar Ayça Atçı, Nüzhet Çetinbaş, Erol Gergin ve Ebru Sanatçısı Seçil Yıldırım’ı standlarında ziyaret ettik ve ayrıca Kafkasyalı dostlarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık.

FK 1864 Spor Kulubu

Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sait Babaoğlu açılışta yaptığı konuşmada “Böyle bir kökenden gelip, böyle bir kökene katkı sunan biri olarak elbette ki çok mutluyum. Bizden salon konusunda destek istediklerinde hemen yardımcı olabileceğimizi söyledik ve şaşırdılar. Ben de dedim ki : Biz 2019’dayız. Ve sen bize 1864’le geldin. Çok mu kolay geldin? Kafkaslar kendi içindeki farklı etnik kökenlere rağmen bu insanlar bu ülkenin kuruluşunda kanlarını dökmüş, bu ülkeyi vatan bilmiş, bu bayrağı kendi bayrağı bellemiş mert, yiğit, asil insanlardır” dedi. Sporun birleştirici gücüne vurgu yapan Babaoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da desteklerine vurgu yaptı ve salonda alkışlar yükseldi.

FK1864_KafkasDansı

‘Dedelerimiz Beşiktaş Spor Kulübü’nü kurdu, biz FK 1864’ü’

FK 1864 Spor Kulübü Başkanı İsa Tuncer açılış konuşmasında “FK 1864 Spor Kulübü’nün sportif çalışmalarının bu tesislerde gerçekleştirilmesi için kendilerine imkan sağlayan Bakırköy Belediyesi Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na ve başkan yardımcılarına, Sait Babaoğlu’na ve tüm destekçilere Kafkas camiası adına teşekkürlerini sunan İsa Tuncer, Türkiye’de yaşayan 6 milyondan fazla Kuzey Kafkasyalıları temsilen çok değerli büyüklerimiz tarafından 2008 yılında kurulan FK 1864 Spor Kulübü’nü tam 11 yıldır bulunduğumuz bölgenin gençlerini uyuşturucu, madde bağımlılığı ve buna benzer kötü alışkanlıklardan uzak durmaları adına ve gençlerimizin daha sağlıklı bir yaşam sağlamalarına yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. FK 1864 Spor Kulübü’nün kuruluş sebeplerinden biri de tarihte yaşadığımız elim olayları anımsatmanın ve hafızalarda yaşatmanın yanı sıra hayatın devam ettiği gerçeğini de göz önünde bulundurarak hem tarihimizi hatırlayıp hem de yaşadığımız bu hayatı daha pozitif hale getirmektir. 1864 Spor Kulübü’müz Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde saha işgal etmeye değil, camiamızın değerli temsilcileriyle 155 yıldır yaşadığımız bu topraklarda yaşatmaya devam ettirdiğimiz kültür, hoşgörü ve nezaketimizi sahalara yansıtmaya, Bakırköy’ümüze ve İstanbul’umuza renk katmaya geldi. Spora renk katacağımızdan emin olun. Toplumumuza Kuzey Kafkas kültürüyle yetiştirilmiş, en önemlisi Ulu Önder’imizin de dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı, güzel bir gençlik sunmak en önemli hedefimiz olacaktır” dedi.

Tüm katılımcılara teşekkürlerini sunan İsa Tuncer, konuşmasını “Dedelerimiz Beşiktaş Spor Kulübü’nü kurdu, biz de FK 1864 Spor Kulübü’nü kurduk” sözleriyle tamamladı.

Uluslararası Düzeye Taşınacak

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç sporun birleştirici gücüne değindi ve “Bakırköy’de sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ve belediyenin bundan böyle FK 1864 Spor Kulübü’nün yanında olacağını belirten Ganiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakırköy’de bu etkinliğin yapılması, FK 1864 Spor Kulübü’nün Bakırköy’e gelmesi ve bizimle beraber olması ve aynı zamanda burada sezon açılışlarıyla beraber kültür ve sanat günlerinin birincisini icra etmesi Bakırköy için onurdur. Ben de bir Balkan göçmeni olarak göçün ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Sizlerin duygularını çok iyi anlıyorum ve sizlerle aynı kaderi paylaşan biri olarak sizlere sonsuz saygı duyuyorum. Bu organizasyonların uluslararası düzeye taşınması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Kafkas dansı gösterileri ile devam eden açılışta birçok katılımcıya ve sporcu gence plaket teslim edildi. İsa Tuncer ayrıca Rasim Kara gibi birçok usta isme FK 1864 Spor Kulübü’nün formasını takdim etti.

Haber: Burcu AKGÜL