Boş Kalan Ofisler Yurt Yapılsın

Bugün itibariyle 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi başladı. Öğrenciler ise alacak yer bulmaya çalışıyor. Ancak kapanan özel yurtların yanı sıra ve kısıtlı devlet yurt kapasitesi nedeniyle alternatif çözümler aranıyor.

‘Artan talep azalabilir’

Konuyla ilgili Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan “Özellikle pandemi döneminde talebin azaldığı ofis blokları ilgili yeterlilikleri sağlamaları durumunda yükseköğrenim öğrenci yurdu veya öğrenci pansiyonu olarak hizmet verebilirler. Bu sayede artan talep belki bir miktar azabilir. Bu konuda bazı adımlar atılmalı” dedi. 

‘Teşvik verilmeli’

Gerekli kriterlerin Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde sağlandığını belirten Akdoğan “Ana yapılar yangın güvenliği, elektrik tesisat güvenliği, ısınma sistemi güvenliği, su ve gaz tesisatı güvenliği hususlarında itfaiye, üniversitelerin ilgili bölümleri, mühendis odaları veya ilgili mevzuatına göre alanında yetkilendirilmiş kişi, kurum veya kuruluşlara kurum yönetimince kontrol ediliyorlar” diye konuştu.

Akdoğan ayrıca şunları söyledi: “Kira fiyatlarında tansiyonun azalması için yeni inşaat arzı şart. Lakin arzlar piyasaya çıkana kadar fiyatlarda artışlar devam ediyor. Özellikle müteahhitler için bazı teşvikler ve mevzuat kolaylıkları sağlanabilirse arz daha hızlı artabilir.”