Islamische Gemeinde Freising’den Kurumsal İftar Yemeği

Islamische Gemeinde Freising, çok sayıda Alman ve Türk dostları kurumsal iftarda biraraya getirdi.

Her yıl geleneksel hale gelen iftar programına Bavyera Eyaleti Federal işler ve Medya Bakanı Dr.Florian Hermann, TC Münih Başkonsolosu Sualp Erdoğan, TC Münih Ticaret Ateşesi Ali Bayraktar, Freising Belediye Başkan Vekili Frau Niefanger, Bayern Eyalet Milletvekili Hr.Zierer, Freising Polizeioberrat Hr. Wegmaier, CSU Freising Başkanı Hr. Mieskes, Freising kilise temsilcileri, STK temsilcileri, iş adamları ve caminin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Moderatörlüğünü Mahmut Çakır’ın yaptığı iftar programı camii imamı Necmetdin Ünnü’nün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile  başladı. 

Başkan Ömer Korkmaz Alman misafirleri selamladıktan sonra konuşmasında Ramazan ayının hikmetlerini, insanı iyiye güzele dönüştürüp Allah’a yakınlaştırması gerektiğinin yanısıra, biz müslümanların artık yaşamış olduğumuz bu toplumun bir parçası olduğunu, topluma yük değil yükünü aldığının altını çizdi.

Programda konuşma yapan Alman makamları yapılan Ramazan iftar programından ve diyaloglardan çok memmun olduklarını ifade ettiler.

İftar sonrası misafirler camii ve islam hakkında daha detaylı bilgilendirildi.

Program samimi sohbetler eşliğinde içilen çaylardan sonra günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu.