Öğretmenlere Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu Semineri

Öğretmenlere Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu Semineri

Hekim, Psikolojik Danışman ve Psikoterapist Dr. Figen Üzer, hizmet içi eğitim kapsamında öğretmenlere “anksiyete (kaygı) bozuklukları” ile ilgili seminer verdi.

Ataşehir Ali ihsan Hayırlıoğlu ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen seminere çok sayıda öğretmen katıldı.

Anksiyete ve kaygı bozukluklarında anne baba tutumlarından sonra öğretmenlerin de önemli rolü olduğuna vurgu yapan Dr. Figen Üzer, “Siz eğitimciler, biz hekimler, anne babalar, çocuğun etrafında bulunan birincil rol model kişiler olarak, çocuğa yaklaşımımızı bir test etmemiz lazım. Acaba ben kendi çocuklarıma, öğrencilerime nasıl yaklaşıyorum? ve nasıl rol model oluyorum? Ne kadar eleştirel, ne kadar mükemmelliyetçi, ne kadar çocuğumu sırf davranışlarına göre seviyorum ve değer veriyorum. Bunu iyi tahlil yaparak, kendimizi bir gözlemlememiz gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Figen Üzer-Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu

Ailelerin ve öğretmenlerin iyi bir gözlemci olması gerektiğini söyleyen Üzer, “Eğer çocuk evde rahat konuşuyor, okula geldiği zaman öğretmenleri ve arkadaşları ile hiç konuşmuyor ya da konuşmada zorluk yaşıyorsa buradaki ana kaynak çoğunlukla anksiyetedir ya da kaygıdır. Okulla ilgili muhtemelen bir kaygısı var demektir”  ifadelerinde bulundu.

Seminer boyunca anksiyete ve kaygı bozukluğunun çocukta ve yetişkinlerde nasıl sonuçlar doğurabileceğine ve yapılması gerekenlere değinildi.

Seminer sonunda ise öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Üzer, gelen soruları cevapladı ve çözüm bulma konusunda yapılabileceklere dair tüyolar verdi.

Haber: Neşe ÖZELÇİ